In 2021 presenteert WG Kunst Yvonne Jagtenberg (1967, Tilburg) in het kader van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is BEROEPEN, onder het motto ‘Worden wat je wil’. Aan de hand van het thema van de Kinderboekenweek 2021 kunnen kinderen fantaseren over wat zij later willen worden. De titel van de tentoonstelling wil laten zien dat elk kind op dit moment al helemaal goed is. Alles is er al. 

Jagtenberg heeft een groot oeuvre op haar naam staan, waarmee zij vele prijzen heeft gewonnen. Zij  ontving in 2019 en 2020 de Gouden Penseel. Recent verscheen van haar Wandert de laatste jongen die naar zijn ouders luisterde. Zij is een dubbeltalent: zij schrijft en tekent haar eigen boeken. In haar werk staat vrijheid centraal. Het is belangrijk om je eigen plan te trekken, doen waar je gelukkig van wordt. In haar werk is veel humor te vinden. 

Het beeldend werk van Jagtenberg is sprankelend, speels, uitdagend en vol contrasten. De lege vlakken scheppen lucht en ruimte in haar werk. Jagtenbergs kleurgebruik is sober en zij hanteert een ogenschijnlijk kinderlijke manier van tekenen. Zij is een eigenzinnige schrijver en tekenaar, 
 
Met een lijnenspel wordt  de tentoonstellingsruimte van WG Kunst getransformeerd tot een nieuwe werkelijkheid. Daarbinnen wordt een selectie van originele illustraties getoond, Ook maakt Jagtenberg enkele nieuwe werken, onder meer een muurschildering, Tijdens de tentoonstelling zijn 2 art prints in oplage beschikbaar. In WG Kunst worden workshops voor schoolklassen van het basisonderwijs gegeven. In september verschijnt Jagtenbergs prentenboek Ik ben Pippi niet!
 
In het Kinderboekenweekproject staat de autonome beeldende  kracht binnen het kinderboek centraal. WG Kunst toont het  originele werk van Yvonne Jagtenberg graag aan een groot publiek. Haar werk prikkelt de verbeelding van kleine en grote mensen.
 
TENTOONSTELLINGSPERIODE
zaterdag 11 september t/m zondag 7 november 2021
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.