U bent welkom op 1 maart van 17.00 uur tot 18.00 uur op de Werf, Vondelpark 6, naast de Kattenlaan.

 

Er ligt voor wie zich inschrijft een kleine attentie klaar!

Op de avond zelf is er vrije inloop, mocht u zeker weten dat u komt dan kunt u ons ook van te voren informeren via: secretariaat@vondelpark.com   of u meldt zich direct aan als vrijwilliger via het formulier op de website www.vondelpark.com 

De opening van het seizoen 2019 nadert en zo ook de opening van het Vondelpark Informatie Punt.  De luiken van het prachtige huisje, dat ooit in Artis heeft gestaan, gaan vrijdag 30 maart alweer voor de derde keer open.  De werkzaamheden in het Rosarium, wat dit jaar 60 jaar bestaat, zijn inmiddels van start gegaan.

Het Vondelpark trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het Vondelpark Informatie Punt informeert deze bezoekers over activiteiten in en rond het park op het gebied van kunst en cultuur, sport en natuur en over de horeca voorzieningen.  De vrijwilligers zijn hard nodig om de kiosk te bemannen. De kiosk is bij voldoende beschikbare vrijwilligers dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en er wordt in dagdelen in koppels van twee gewerkt.

Het Vondelpark Informatie Punt heeft ook als doel de betrokkenheid bij het park te vergroten door mensen te motiveren zich actief in te zetten voor onderhoud en schoonmaak projecten zoals op de Koeienweide, het Rosarium en rondom het beeld van Vondel.

Het Rosarium heeft vrijwilligers nodig die graag buiten zijn en ervan houden de handen uit de mouwen te steken om de 9000 rozen liefdevol te verzorgen. 

Workshop rozen snoeien zaterdag 9 maart in het Rosarium van het Vondelpark

De Stichting Hart voor het Vondelpark organiseert voor haar vrijwilligers en belangstellenden een workshop rozen snoeien. Aan de hand van de verschillende rozensoorten in het Rosarium wordt uitgelegd, hoe ze gesnoeid moeten worden. Omdat de workshop in de rozentuin zelf is, kunt u het snoeien meteen in praktijk brengen. Er worden verschillende perken als oefenperken aangewezen. Hierin staat verschillende rozensoorten, zoals grootbloemige rozen, trosrozen en struikrozen. Op deze manier kunt u allerlei verschillende rozen leren snoeien.

De dag begint om 10.30 en duurt tot ca. 15.30 uur. De kosten zijn € 5,00 p.p.te betalen op de dag zelf. Meldt u tijdig aan op hartvoorhetvondelpark@gmail.com want vol is vol.