Jet van Rijswijk  organiseert deze digitale koffieochtend via het medium ZOOM, waarmee je een heel aantal mensen tegelijk kunt ontmoeten.  Nu café's, theaters ed. weer open gaan en ook de stadsdorpsociëteit weer is begonnen, houdt zij de digitale koffieochtend op aanvraag. Als het jou leuk lijkt om te doen, meld je dan aan.

Misschien heb je gehoord dat er kritiek is op de wijze waarop het medium ZOOM omgaat met privacy. Inmiddels hebben ze enkele belangrijke bezwaren verholpen. Het is echter zo, dat alle media die beschikbaar zijn voor video ontmoetingen, de gegevens over de gesprekken (dus niet de inhoud van de gesprekken) verzamelt en te gelde maakt. Dat gebeurt bij Zoom, maar ook bij Skype, Google, Facebook, WhatsApp etc. Als je dat niet wilt, dan kun je beter niet deelnemen. 

Hieronder lees je hoe het werkt.

Wanneer: Op aanvraag, dus meld je aan en dan komt er een. 

Stuur een mail om je aan te melden naar stadsdorpvondelhelmers@gmail.com   en vermeld daar je naam en telefoonnummer (dat gebruikt Jet om je te bellen als je moeite hebt met binnenkomen).  Jet verzamelt enkele aanvragen en spreekt een datum af. 

En op die datum en dat uur: 

Ga voor je scherm zitten (computer, laptop, I-pad, smart- of I-phone, tablet etc. als het maar internet, een camera en geluid heeft), zorg dat alles aanstaat. Neem een kop koffie of iets anders erbij en begin. Je kunt vlak voor het begin van de bijeenkomst ZOOM openen, maar je kunt ook al eerder eens kijken hoe het werkt. Maar dan is de bijeenkomst uiteraard nog niet aan de gang.

  1. Klik op de link: https://us04web.zoom.us/j/937720944 

Lukt dat niet, kopieer de link dan in je browser.  

  1. Je krijgt nu de opdracht van het systeem om een paar stappen te doorlopen, waaronder het downloaden van zoom.exe. Doe dat. Als je al Zoom hebt, vraagt het systeem minder. 
  2. Je ziet de andere deelnemers.
Wil je liever individueel met één van ons de techniek eerst proberen? Meld ook dat, dan helpen we je individueel. 

Meld je je aan? 

Hartelijke groet,

Jet van Rijswijk en de kerngroep.