De Boekenmarkt is niet alleen een genoeglijk buurtevenement, het is ook een uitkomst voor iedereen die overtollige boeken graag een nieuwe bestemming wil geven.

Wie boeken kwijt wil kon die de dag tevoren naar het Poortgebouw brengen. Op zaterdag 13 mei werden de boeken uitgestald aan het Helmersplantsoen, waar ze voor zachte prijsjes konden worden gekocht. Hiermee maakten we menig boekenliefhebber gelukkig mee, en de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan WG Kunst, een culturele instelling die spraakmakende tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten verzorgt.

De praktijk leert dat we niet alle boeken verkopen, maar we maken er werk van om ook voor de resterende exemplaren een goed heenkomen te vinden. De mooiste boeken leveren we af bij Books 4 Live Amsterdam, een vrijwilligersorganisatie die in tweedehands boeken doet en de opbrengst aan goede doelen doneert. Een flink deel distribueren we over buurthuizen en ontmoetingscentra in de regio en boekenkastjes in de buurt. Wat er dan nog over is, wordt opgehaald door Crispijn en Rozemarijn van het Waterlooplein waar de boeken op zonnige dagen een laatste kans krijgen.