WG-Scan Special

WG-Scan presenteert een:


WG-Mysterie


Een groot kenner van het WG-terrein, met name vanuit medisch perspectief, is Thomas van Gulik.
Van Gulik is emeritus hoogleraar aan de UvA en heeft ook zelf nog gewerkt in het toenmalige ziekenhuis. Onlangs was hij nog te zien in een programma voor TV Noord-Holland over de pest/het pesthuis op ons terrein. Kijk daarvoor hier.


En dan nu Het Mysterie...

Onder de dingen die Van Gulik weet die wij nog niet wisten,
is iets dat wij daarom nog niet misten.

De toegangsdeuren van het Pathologisch Anatomisch Laboratorium, inmiddels beter bekend als Lab 111, waren ooit verrijkt met prachtige platen van de hand van Hildo Krop. Maar nu niet meer... Rara, waar zijn ze gebleven?
Een andere WG-kenner, die de platen ook niet kende, vermoedt wel vrij precies te weten wanneer ze verdwenen zijn: in 1984, een laten we zeggen 'wat minder overzichtelijke periode' in de WG-historie.
Nu kan je het standpunt innemen 'Weg is weg', maar wat weg is kan (misschien) ook terugkomen. Wat toch zou moeten.
Dat ze van de aardbodem verdwenen zijn is hoogst onwaarschijnlijk. Wie weet zijn ze zelfs nog wel dichtbij. En je weet nooit hoe een koe een Krop vangt.
Mocht jijzelf deze platen hebben dan hoef je er dus niet meer mee naar Kunst of Kitsch? Daarmee voorkom je bovendien het steevaste 'Hoe komt u eraan?' Wij zullen dat namelijk niet vragen als je ze terug komt brengen. Sterker, je krijgt er van ons in Lab 111 een kopje koffie bij. Dat geldt ook voor degene die ze niet zelf heeft, maar wel weet of vermoedt waar ze zijn.

En hoe zien ze eruit? Zo:


Voor wie glazig kijkt bij de naam Hildo Krop: zie eventueel een blogpost die ik over hem schreef op mijn eigen website. Kijk hier.
Een melding inzake de platen kan je doen via het mailadres van die site contact@cacciucco.nl. Een anonieme melding kan je in de bus gooien van Lab 111, ter attentie van Tobias de Jong, of aan hem sturen per post:

Lab 111
Arie Biemondstraat 111
1054 PD AMSTERDAM

*

Bij voorbaat dank!

*

Joost Overhoff