Stadsdorpgenote Reina van Zwieten nodigt uit:

 Zangliefhebbers! Voor jullie is op het WG terrein elke maand het VOCALISTENPODIUM AMSTERDAM!

Zangers

Op het vocalistenpodium kun je optreden onder begeleiding van een pianist. De pianisten die bij ons spelen zijn afwisselend Mark Wyman en Sjoerd Brouwer. Zij hebben beiden een grote repertoirekennis en zijn zeer ervaren in het a prima vista spelen van de muziek. Je kunt 5 minuten oefenen met de pianist, voordat het publiek komt. Zorg dat de pianist de bladmuziek heeft in de juiste toonsoort.  Je kunt natuurlijk ook a capella zingen.

Niet alleen zangers van een hoog niveau zijn welkom bij ons, ook degenen die nog bezig zijn zich te ontwikkelen. Kies een stuk uit dat rijp is om (uit je hoofd) ten gehore te brengen. Bij ons is elk repertoire welkom, van jazz en wereldmuziek tot klassiek en chansons, mits het stuk niet langer duurt dan 3 à 4 minuten. Meestal is er voldoende tijd om twee stukken te zingen. Je kunt solo zingen of met een ensemble tot maximaal 8 personen.

We hopen dat er meer mensen bij ons een kijkje komen nemen, zodat we weer andere stemmen horen en andere muziekstukken!

Publiek

Bij een podium hoort publiek! U bent van harte welkom om te komen luisteren. De zangers zijn goede amateurs.  Het repertoire dat wordt gezongen varieert van A.M.G. Schmidt, Jacques Brel, jazz standards, eigen repertoire van singer-songwriters tot liederen van Schubert en aria’s uit Carmen, soms allemaal op één avond.

De zangers die nu bij het VocalistenPodium Amsterdam zingen komen niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit het Gooi, de kop van Noord Holland en Utrecht, om maar een paar plaatsen te noemen.

Praktische informatie  

Plaats: Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106 N

Data: 15 Juli en vanaf september weer elke laatste vrijdag van de maand.

Tijd: zangers: 19.30, publiek: 20.30 uur Eindtijd: 22.30 uur

Entree: € 10,- voor zowel zangers als publiek.  Het vocalistenpodium wordt georganiseerd door vrijwilligers. De entree is voor de zaalhuur en de pianist.

Zangers: graag aanmelden enkele dagen tevoren bij vocalistenp.a@gmail.com , liefst met de bladmuziek in een bijlage.