In navolging van andere stadsdorpen hebben we eind 2021 voor het eerst een MAEX-subsidie aangevraagd. Daarmee waren we in staat om onze website te vernieuwen en een nieuw logo te laten ontwerpen. Medio juni 2022 werd de nieuwe website gelanceerd.

MAEX Amsterdam is een online platform Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moesten we de social impact van ons stadsdorp aanggeven aan de hand van verschillende sociale domeinen. Op het plaatje hierboven is dat mooi te zien. Het gaat erom dat er een bijdrage wordt geleverd alle Sustainable Developmental Goals (SDG). Zo staat SDG 3 voor Goede gezondheid en welzijn, SDG10 voor Ongelijkheid verminderen en SDG 11 voor Duurzame steden en gemeenschappen.

Eind 2021 kregen we de subsidie van 2.500 euro, die ons in staat stelde de website te verbeteren, een nieuw logo te laten ontwerpen en twee stadsdorpsociëteiten te organiseren.

Daarnaast konden we een Social Handprint aanvragen, die we hier raag met jullie delen: Social Handprint stadsdorp VondelHelmers  2022