Helemaal onderaan vind je een kort verslag van tafel 5. Ook bij de andere tafels staat een verslag. Over enige tijd verschijnt een integraal verslag van de hele conferentie en hoe we verder gaan.  

Aan tafel 5 zitten: 
Bewoners (eigenaren), makelaars Rik Bischoff van Heemskerck en Hein Kostering, gebiedsmakelaar gemeente Amsterdam, Jeroen Loeffen

Voor ouderen, die eigenaar zijn van hun woning, wordt weinig of niets vanuit de overheid gedaan. Dus gaan zij zelf, individueel, omkijken naar een levensloopbestendige woning, en dan moet er toevallig maar een zijn, en bij voorkeur nog in onze buurt. 

Aan deze tafel willen we ideeën bedenken die de doorstroming verbeteren en vergemakkelijken binnen de buurt.

- Kunnen vraag en aanbod van woningen worden afgestemd tussen buurtbewoners? Wat is daarvoor nodig? Welke rol kunnen makelaars hierin spelen? 
- Woningruil van koopwoningen? Een groter appartement boven ruilen met een jong gezin dat beneden woont. Het verschil wordt verrekend. Als dit een langere opeenvolging is (A-B-C-D-A) wordt het een treintje genoemd. Kan dat? 
- Er komen (hoge) kosten aan voor eigenaren van grote woningen op het gebied van isolatie en duurzame energie. Mede daardoor kan de wens ontstaan kleiner te gaan wonen. Welke mogelijkheden zijn er om woonruimte te splitsen en wat biedt dat voor mogelijkheden voor buurtgenoten? 
- Meergeneratie wonen? 

Wil je hierover meedenken? Meld je aan voor de conferentie! stadsdorpvondelhelmers@gmail.com 
Wil je je oriënteren op deze onderwerpen? Klik dan hieronder op de links of de bijlagen.Splitsingsregels