Binnen het thema De leefomgeving maakt van een huis een thuis kijken wij met de Werkgroep Buitenruimte naar de buurt als sociale leefomgeving. Sociaal contact in een uitnodigende leefomgeving heeft namelijk invloed op ons welzijn.

Tastbaar is groen, water, schone lucht. Minder tastbaar zijn de sociale kwaliteiten van een woonomgeving. Dan gaat het om vragen als:
- voelt de woonomgeving voor je aan als een vertrouwde plek?
- stimuleert de omgeving je om buiten fysiek actief te zijn?
- nodigt de omgeving uit om contact met elkaar te maken en mee te doen?

Een uitnodigende woonomgeving bevordert nabuurschap op een spontane en ongedwongen wijze. Daarbij gaat het om:
- (h)erkend worden
- een praatje maken of elkaar iets vragen.

In een stimulerende omgeving ontstaat ontmoeting en verbinding door en voor iedereen, van jong tot oud, van vitaal tot kwetsbaar.

Om dit mogelijk te maken houdt onze Werkgroep Buitenruimte zich bezig met:


GROEN IN DE BUURTopenbaar groen

tuinieren


BUITEN BEWEGEN & SPELENfitness op het WG-terrein

jeu de boules


PRETTIGE ONTMOETINGSPLEKJES
Dit doen wij niet alleen. Wij trekken samen op met KetelhuisWG en Helmers Futureproof!

IT takes a village to grow old
In het project IT takes a village to grow old onderzoekt de werkgroep Buitenruimte de voorwaarden en mogelijkheden om met kunst en techniek de sociale interactie te stimuleren: wat zijn de verhalen in de buurt, de prettige en onprettige plekken en wat zijn de wensen van de bewoners voor een aantrekkelijke buitenruimte?

Het project is een co-creatie van wetenschappers, kunstenaars en bewoners. Met het project IT takes a village komen groen, buiten bewegen en sociale interactie met verhalen op een prettige plek samen in het stadsdorp. 

Iedereen is welkom om met ons mee te doen. Interesse om met ons mee te doen of nieuwsgiering naar meer informatie? Stuur een mail naar: stadsdorpvondelhelmers@gmail.com