In het project  “It takes a village to grow old” staat de waarde van de omgeving voor het stadsdorp VondelHelmers centraal.

Korte voorgeschiedenis
Het projectteam kreeg op 22 februari 2022 het groene licht om aan het werk te gaan. Op de stadsdorpsocieteit van 14 maart 2022 om 19.30 in Coffeemania in het Amsterdams Ondernemers Centrum is het project “openbaar” gemaakt voor het hele stadsdorp.

Nu is het aan ons en aan het hele projectteam om het tot werkelijkheid te maken. Het hele projectteam heeft op 5 april elkaar leren kennen tijdens een kick-off. Het kernteam van het stadsdorp vertegenwoordigde onze achterban: het stadsdorp.
Je vind hier het verslag van deze kick off. 

4 inspraakochtenden voor de buurt
Op 16 mei is in Buurtkamer Bellamy Museum (Bellamystraat 376-378) een start gemaakt om mee te praten en te denken over dit project. Interactief hebben we onze Ideale Buitenruimte verkend. Voor het volledige verslag klik hier.
Tevens is afgesproken dat in volgende workshops  kernbegrippen van het project: publieke familiariteit, kunst met kunstmatige intelligentie besproken zullen worden.

-30 mei zullen we spreken over  Publieke Familiariteit en architectuur

-13 juni staat Kunst met Kunstmatige Intelligentie

- 27 juni de verdere stappen in het project op het programma.

Denk en doe mee
Geef even door of je mee wilt denken, mee wilt doen, welke ideeën je hebt en zeker of je komt op. Inspireer anderen! Dus stuur een mail naar stadsdorpvondelhelmers@gmail.com

Hier vind je ook nog een infographic over het project.