Tijdens de workshop 19 april is het eerste ontwerpconcept gepresenteerd.

Buiten is ook thuis
Het ontwerpconcept is geïnspireerd door de zin; “Buiten is ook thuis”. Het concept: Een fysieke plek met een dakje waar een object in staat waarmee je naar buurtverhalen kunt luisteren en zelf kunt inbrengen,( passief en actief gebruik), waar meerdere bankjes omheen staan, in het groen.  Je kunt je eigen omgeving creëren waarin je je prettig zou kunnen voelen en uitgenodigd wordt tot een praatje (“weet je nog?”). Dit kan doordat je de keuze hebt om het object wel of niet aan te raken. Het riep tijdens de workshop vragen op over veiligheid, haalbaarheid, hufterproof en nodigt het wel uit tot ontmoeten?

Openstaande vragen voor het vervolg

  • Hoe ziet het slimme object eruit? En wat doet het?
  • Leidt het slimme object inderdaad tot een praatje, of ligt de nadruk te veel op de interactie tussen het kunstobject en de gebruiker?
  • Hoe voorkomen we dat het te druk wordt met “dingen” er gebeuren?

Hoe verder?

Het onderzoeksproces wordt opnieuw doorlopen; met nu de focus op het verkennen van reacties van mensen met dementie op het ontwerpconcept en aanpassen van het concept. 

Op 20 juni wordt tijdens de bankjesroute het concept voor het eerst in de openbaarheid toetsen de reactie van voorbijgangers. Zo zullen er ook clienten zijn van Stichting Mantelzorg en Dementie waar we het eerste prototype aan zullen laten zien.

Klik hier voor meer informatie over de bankjesroute