Na twee jaar hard werken is het dan zover. In samenwerking met buurtbewoners en met de ideeën van de werkgroep Buitenruimte zijn de partners van IT takes a village to grow old aan het werk gegaan. Ze ontwierpen en maakten het prototype het prototype van een zogeheten Buurtverhalenbankje. In het project IT takes a village nemen deel de Technische Universiteit Eindhoven, WG Kunst, Illy TV en de Hogeschool van Amsterdam.
Het buurtverhalenbankje

Het is een bankje met een dak en een scherm waarop je buurtverhalen kan maken, bekijken of beluisteren. Het bankje krijgt een vitrinekastje voor bijvoorbeeld boeken en spullen om te ruilen. Op het plein waar het bankje staat komt meer groen.

Wij hopen dat het Buurtverhalenbankje zo aantrekkelijk is dat mensen er graag naar toe gaan om elkaar gedag te zeggen, er met elkaar een praatje te maken en er buurtverhalen te vertellen en te beluisteren.

Waar? 
Het bankje staat op het plein bij het Poortgebouw aan het begin van de Pesthuislaan. Naast de bankjes die er al staan en voorbij het herinneringsbord bord van Anna Reynvaan.Ga even kijken..
..en luister naar verhalen of nog beter: vertel zelf een verhaal over de buurt. De computer op de achtergrond maakt er dan iets moois van en vindt hopelijk toepasselijke foto's. Je kan dan kiezen of je het verhaal wilt houden zodat de volgende bezoeker die langs komt jouw verhaal (anoniem) kan horen en weer een ervaring toevoegt.  

Testfase
De vraag is natuurlijk of het ook zo gaat werken. Om dat te testen wordt vanaf 28 februari gekeken hoe men gebruik maakt van het Buurtverhalenbankje en van het bedieningsscherm en wat men ervan vindt.

Wordt ook een onderzoeker!

Voor de testfase hebben wij mensen uit het stadsdorp nodig om de werking van het Buurtverhalenbankje te testen aan de hand van vragen over wat bezoekers ervan vinden en al dat nodig is om bezoekers te helpen om het verhalenscherm te gebruiken. Vind je dat leuk om te doen, laat het ons weten via stadsdorpvondelhelmers@gmail.com

Het project team
In het project It takes a village nemen deel het Stadsdorp, de Technische Universiteit Eindhoven, WG Kunst, Leyden Academy, Illi-tv, Hogeschool van Amsterdam, Stichting Mantelzorg & Dementie en Cliëntenbelang Amsterdam. 

gehele dag | pleintje achter het Poortgebouw / begin Pesthuislaan |