Onze vogelclub gaat maandelijks op pad om het prachtige vogelleven om ons heen te ontdekken. Steeds naar een ander gebied in de omgeving van Amsterdam. Er is heel weinig voor nodig om je bij ons aan te sluiten en eens mee te gaan. Misschien smaakt dat naar meer! Ervaring is niet nodig. En omdat ons stadsdorp dit jaar 10 jaar bestaat, trakteren we je in het laatste weekend van september op een excursie naar het Lutkemeerpark.
Het Lutkemeerpark ligt naast de Lutkemeerpolder, een gebied met bos, moeras en weidegebieden waar je, afhankelijk van de tijd van het jaar, kans hebt om veel verschillende vogelsoorten te spotten. Eind september als de eerste bladeren gaan vallen, zou dat dus moeten lukken.

Onze vogelgids is ook stadsdorpbewoonster en actief lid van de Vogelwerkgroep regio Amsterdam. Zij kent het gebied goed en neemt ook wat kijkers en een telescoop mee. Na afloop van de excursie kun je de biologische boerderij De Boterbloem bezoeken, waar allerlei heerlijks van eigen land te krijgen is.

Je kunt op eigen gelegenheid naar het startpunt van de excursie gaan of met ons meefietsen. Graag wel even van tevoren aanmelden, zodat we weten dat je komt en we je de laatste informatie kunnen toesturen over het verzamelpunt.

za 30 sept | 10:00-13:00| gratis |  aanmelden  De Lutkemeerpolder staat al enige tijd volop in de belangstelling sinds de gemeente bouwplannen in dat gebied heeft ->> lees verder


Wat kun jij ons vertellen over vogels? Laat het ons weten en stuur een e-mailtje aan stadsdorpvondelhelmers@gmail.com


foto's: © André Altenburg