Er was veel belangstelling voor een bezoek aan het Johannapark. En de bezoekers waren het er roerend over eens: de titel van deze lustrumactiviteit dekte de lading volledig. Wat hebben de bewoners van het zijstraatje aan de Overtoom een schitterende binnentuin aangelegd! Cilia, een van de bewoners, leidde ons langs de talloze bloeiende planten, struiken en prieeltjes en wist het nodige te vertellen over dit pareltje in de buurt.

In de jaren 70 'kraakten' de bewoners aan een steegje bij de Overtoom een stuk grond. In de jaren die volgden maakten ze er samen een gemeenschappelijke tuin van, intussen bekend als het Johannapark.
We waren wel een uur zoet in dit parkje, dat in september nog volop in kleur was. Er groeien wel meer dan duizend verschillende plantensoorten, waaronder honderd rozensoorten. Er zijn moestuintjes en romantische plekjes op de grasvelden. Ongelooflijk dat dat zomaar achter die drukke Overtoom bestaat! Een groot compliment voor de bewoners die dit zo prachtig samen onderhouden.

We hopen er nog eens te kunnen ronddwalen tijdens een Open Tuinendag!