Elke derde vrijdag van de maand organiseert stadsdorpster Reina van Zwieten het open vocalisten podium in Jeltje. Omdat we deze maand 10 jaar stadsdorp vierden kon iedereen van het stadsdorp dit keer gratis naar het open podium toe en dat deden ongeveer 10 stadsdorpers. En dat was zeker de moeite waard.

We keken naar ruim 20 optredens die zeer gevarieerd waren. Onder begeleiding van een professionele pianist (Sjoerd Brouwer) werden er liederen vertolkt van Cole Porter, Madonna, Morricone, Ramses Shaffy, Aznavour en nog veel meer! Zelfs zelf geschreven liederen & muziek en ook een enkel klassiek lied.

Er werd niet alleen gezongen maar het waren regelmatig ook echte performances; Een ras comedienne zong een zelf gemaakt lied over Spinoza die vanaf de Stopera over onze stad heen kijkt. En we waren tot tranen geroerd door een oekraiense zangeres die een lied over de oorlog van Claudia de Brey zong (mag ik dan bij jou). Een dames duo durfde het aan om het lied “ik zei dat ik ging” van Yentl en de Boer met veel verve te vertolken. En de uitsmijter was een mannen trio die er zelfs een dans voor ingestudeerd had.

Niet elk lied kwam er misschien zonder haperingen uit, maar elk lied was hartverwarmend en werd met veel passie vertolkt. De varieteit was enorm en we hebben ons dan ook geen moment verveeld en ook echt lol gehad. Niet in de laatste plaats omdat “onze Reina” voor iedereen een persoonlijk woord had en alles gezellig aan elkaar sprak.

Dus eigenlijk hadden er nog meer stadsdorpers dit moeten zien, wij gaan in ieder geval nog wel een keer voor een leuke afwisselende, inspirerende avond naar het vocalisten podium in Salon Jeltje, ga mee!

VocalistenPodium Amsterdam   contact