GEMEENTELIJK GROENPUNT020

Groenpunt020, ook wel het Stedelijk Groenpunt genoemd, is een kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente organiseren ze allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten. Meer weten? Kijk op groenpunt020

Zoek je hulp bij een groen initiatief?  
Dan kun je hulp vragen via het stedelijk groenpunt. Er is ook een (gratis) e-learning. -->> lees verder

GROENKIOSK OP NICOLAAS BEETSPLEIN

Onze eigen kiosk
Bewoners van Amsterdam West hebben voor West Begroot 2019 onder andere hun stem gegeven aan het project ‘De Groenkiosk’. Deze kiosk is zowel een sociaal als een groenontmoetingspunt, vlakbij de al bestaande tuinen van Het Eetbare Plantsoen.

Een plek voor ieder in West, maar ook daarbuiten waar men elkaar kan ontmoeten. Een groen hart van de buurt waar bewoners informatie kunnen krijgen over tuinieren, plantensoorten en geveltuinen of het ruilen en kopen van planten, zaden en stekjes. De kiosk krijgt een groendak wat als voorbeeld en inspiratie dient. Regenwateropvang doormiddel van een regenton zal de HEP-tuin voorzien van water in de droge zomer maanden. Verder zal er ruimte worden gemaakt voor een minigroenbibliotheek, kan er je eenvoudig handgereedschap lenen en kunnen er workshops worden gegeven.

Openingstijden?
De Groenkiosk zal gerund worden door vrijwilligers en gedurende de maandag maart tot en met oktober altijd open zijn op zondag van 11:00-15:00 en woensdag van 10:00-13:00. In onze buurt is er een Groenkiosk geplaatst op het Nicolaas Beetsplantsoen. De Groenkiosk zal gerund worden door vrijwilligers en gedurende de maandag maart tot en met oktober altijd open zijn op zondag van 11:00-15:00 en woensdag van 10:00-13:00 uur. 

Groen project in ons stadsdorp starten?
Er zijn diverse stadsdorpers die een stuk groen geadopteerd hebben, mocht je zelf plannen hebben dan kunnen we je altijd met een van hen in contact brengen. Stuur dan een mail naar stadsdorpvondelhelmers@gmail.com.