Al eeuwen houdt de raaf de mensheid bezig en vindt men het een mysterieuze vogel. In de ene cultuur is hij geliefd, in de andere gehaat. Staat hij voor dood en verderf of brengt hij misschien toch voorspoed en geluk? In zijn lezing besteedt Hans van de Ravenwerkgroep Nederland hier allemaal aandacht aan.

 


Foto: Hans (Ravenwerkgroep NL)


In sommige delen van Europa, zoals in ons land, werd de raaf zelfs vervolgd. Hoe is het de vogelsoort vergaan, nadat die halverwege de vorige eeuw werd geherïntroduceerd in ons land? In zijn lezing besteedt Hans van de Ravenwerkgroep Nederland hier allemaal aandacht aan.


Wat maakt dat de raaf zo’n bijzondere vogel is? Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van deze vogelsoort, hoe kun je ze herkennen en waar leven ze dan? Vragen die tijdens de lezing aan de orde komen en waarop zo goed mogelijk antwoord wordt gegeven. Maar uiteraard is er tijdens de lezing ook ruimte voor het stellen van andere vragen en ben je ook van harte welkom om jouw ervaringen en anekdotes over de raaf te delen.


Ravenwerkgroep Nederland
De Ravenwerkgroep Nederland volgt de ontwikkeling van de raaf en heeft als doel deze fantastische vogelsoort meer bekendheid te geven en te beschermen door middel van monitoring, advies en onderzoek. Wie zijn we en wat doen we als werkgroep komt ook in de lezing aan de orde.

Hopelijk inspireert de lezing je en wil je misschien ook een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld het monitoren van de raaf in je regio.



wo 29 mei | 20:00-21:30 (inloop 19:30) | gratis | Buurtsalon Jeltje | Eerste Helmersstraat 106-N