Een Stadsdorp in Amsterdam van bewoners in het gebied dat wordt begrensd door Stadhouderskade/Nassaukade, Jacob van Lennepkade, J.P.Heijestraat en Vondelpark. Nu 270 deelnemers!

 

Wat is het stadsdorp?

Een stadsdorp past in de tijd van deeleconomie, van verkleinen van anonimiteit binnen de vrijheid van een grote stad op een manier die jou bevalt. We vergroten de sociale cohesie voor het plezier ervan en om diensten te kunnen uitwisselen in tijden van nood of voor het gemak. Stadsdorp VondelHelmers is een beweging en geen formele organisatie en kent geen lidmaatschapsgeld. Wat een stadsdorp is, staat niet vast; we maken het stadsdorp samen.

Het stadsdorp is voor en van alle leeftijden.

Hoe werkt het stadsdorp?

Je meldt je aan met naam, adres, (e-mail) en telefoonnummer bij stadsdorpvondelhelmers@gmail.com of p/a Vondelstraat 32

De deelnemers organiseren bijeenkomsten of activiteiten. Je doet zoveel of zo weinig mee als je wilt. Zie ook veel-gestelde vragen

Is alleen hier een stadsdorp?

In heel Amsterdam zijn nu 26 stadsdorpen, het aantal  groeit nog steeds. Het is van buurtgenoten, niet commercieel, niet van de gemeente of andere (welzijns-) organisatie. Zie www.stadsdorpenamsterdam.nl

Waarom zou je meedoen?

Je hebt een druk leven, met werk en/of met een jong gezin. Uitwisseling van hand- en spandiensten of spullen is handig, maar gezelligheid is ook niet verkeerd. Of je bent ouder en nu gaat het nog goed, maar later?

Het stadsdorp is een groter netwerk waardoor er meer mogelijkheden zijn.