Wil je weten wat je het best met baking soda kunt schoonmaken en wanneer je huishoudsoda moet gebruiken? Lees dan verder!Allesreiniger maken met citroen
Een duurzame desinfecterende schoonmaker. Doe de citroenschillen weer in een jampot en giet er blanke azijn overheen tot de schillen net onder staan. Sluit de pot af en wacht twee weken. Zeef het mengsel en leng de azijn aan met evenveel water. Klaar is je universele schoonmaakmiddel!

Luchtverfrisser maken met citroen

Leg 1 of 2 citroenschillen in de koelkast en deze blijft fris ruiken. Of leg een paar citroenen op de bodem van de vuilnisbak tegen vieze geurtjes. Of doe een paar schillen, samen met een kaneelstokje en een paar kruidnagelen in een pannetje en laat dit zachtjes pruttelen voor een heerlijke geur in huis. Meer lezen? Hier vind je meerover zelf luchtverfrisser maken en zelf geurstokjes maken.

Aanslag verwijderen met citroen

Zet heet water met een citroenschil in een theekan, koffiepot of vaas en laat het een tijdje staan. Daarna is alle aanslag weg.

Baking Soda ter voorkoming van verstopte afvoer
Een keer per maand een hand vol bakingsoda in de afvoer, daar wat heet water achteraan, en je krijg nooit last van een verstopte afvoer. En baksoda is aanzienlijk goedkoper dan een zwaar chemische ontstopper en veel minder schadelijk voor het milieu.

Baking Soda om verstopping te verhelpen
Gooi eerst een half kopje Baking Soda in de afvoer en dan een half kopje natuurazijn. Bedek de afvoer met een doekje en het goedje gaat net als bij die giftige middeltjes lekker schuimen, maar dan op een milieuvriendelijkere manier. Na tien minuten haal je het doekje weg en spoel je de afvoer na met heet
water. Je zult zien dat het water weer goed wegstroomt.

Baking Soda als vetoplosser
De oven schoonmaken met baking soda

• Het eerste wat je moet doen is een doek in heet water dompelen en de hele oven poetsen.
• Vervolgens maak je een dikke pasta van baking soda (natriumbicarbonaat) en water en breng je dit
aan op de ovenoppervlakte.
• Laat dit mengsel een hele nacht in de oven intrekken.
• De volgende dag moet je het dan gewoon met een beetje water afspoelen.

Of:
• Strooi een ruime hoeveelheid baking soda in je oven (en op de bakplaat!)
• spuit voor het schuimende effect natuurazijn eroverheen en laat het minimaal 30 minuten
intrekken (hoe viezer en aangekoekter, hoe langer).
• Spoel en veeg de substantie weg en schraap de restanten eraf met een glasschraper.

Spuitbussen met ovenreiniger zijn niet alleen duur en giftig, maar ook slecht voor je gezondheid. Niet voor niks staat er bij waarschuwingen dat alle ramen open moeten als je ermee aan de slag gaat. Je kunt veel beter baking soda gebruiken.

Baking Soda om de voegen in de badkamer schoon te maken
M
aak een mengsel maken van gelijke delen baking soda en citroensap en smeer dit over de tegels. Laat dit goedje vervolgens 2 uur intrekken en spoel het dan schoon. Met een oude tandenborstel kun je dan de hardnekkigste restjes wegpoetsen.

Voor nog meer informatie ga naar:
https://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda