Eerste cursus
Het tekenlab is in februari van dit jaar begonnen en hebben nu al twee blokken van tien tekensessies succesvol afgerond. 

Derde ronde

Onder het motto Leven Lang Tekenen zullen Het Tekenlab en WG Kunst vanaf 17 september tot half november weer elke zaterdagmorgen tekensessies organiseren. Ouderen vormen de doelgroep waarbij het gaat om de verbeeldingskracht te activeren. De deelnemers kijken aandachtig naar de tentoongestelde werken en nemen vervolgens potlood, pen en stift ter hand. Twee vakdocenten verstrekken materialen en begeleiden de tekenaars om hun eigen weg te volgen door enkele korte opdrachten te geven en tijdens de uitvoering worden pauzes ingelast om naar elkaars werk te kijken en te bespreken.

Het is fascinerend om te zien hoe mensen hun schroom overwinnen, gezamenlijk aan de slag gaan en hoe dat tot zeer bijzondere en uiteenlopende resultaten leidt. De zaterdagtekenaars laten zich inspireren door de kunstwerken om hen heen, nemen verschillende dingen waar en vertalen dat ieder op eigen wijze. Dat blijkt als de werkstukken naast elkaar worden gelegd en de tekenaars flink van gedachten wisselen over hun producten. In blogs op de website van WG Kunst en van Het Tekenlab wordt verslag gedaan van de tekensessies.

Met nieuwe ogen naar kunstwerken kijken, lekker tekenen en samen reflecteren op de resultaten, dat blijft het doel. Mensen kunnen één of meerdere keren deelnemen en via WG Kunst inschrijven: https://levenlangtekenen@wgkunst.nl

Bij WG Kunst is van 10 september t/m zo 6 november de tentoonstelling De tekenaars van Toon Tellegen te zien. Een selectie tekeningen van de beste Belgische en Nederlandse illustratoren biedt de zaterdagtekenaars een uitgelezen kans om de originele werken van dichtbij te bekijken en daar nieuwe inspiratie uit te putten. Wees welkom op dit tekenfeest!