Het Buurtmuseum heeft een plek in Het Gewilde Westen (HGW) in de Bellamystraat 376-378. De sociale ontmoetingsruimte van HGW op nr.378 heet de Bellamy BuurtKamer (BBK).

Bellamy BuurtKamer (BBK)
Dit is een gezellige plek, met altijd warme koffie op een warme bank. Hier mag iedereen zich thuis voelen, gastheer of gast zijn. Hier komt de buurt thuis. In de kamer kunnen we alles inrichten zoals de buurt dat graag wil zien.
Zo zijn er minimaal twee keer per week eetmomenten waarbij iedereen in de buurt mag aanschuiven. Maar er gebeurt nog veel meer zoals een maandelijkse digitafel: Er is een activiteitenkalender voor de data.

Wat gebeurt er in het Buurtmuseum (BBM)
Het museum is elke woensdag middag te bezoeken en heeft een kerncollectie en een nog immer groeiend depot aan artefacten die gaan over onze buurt. Niet alleen bodemvondsten maar ook getuigen van een bewogen sociale geschiedenis van onze buurt. Ook HGW televisie is een waardevolle bijdrager aan het vastleggen van de sociale en visuele geschiedenis van stadsdeel-west.
Verder maakt het BBM deel uit van Museum om de Hoek, een soort koepelorganisatie van Kleine Musea in Amsterdam. Daarmee doen ze mee aan een wisseltentoonstelling "Samen meer Mokum". Die vind je als onderdeel van "Collecting the City" van het AmsterdamMuseum, in het Hermitage-pand aan de Amstel (H'Art). Voor begin 2024 doet het BBM mee onder de thema's "Vermaak & Vrijtijdsbesteding in Oud-West".

Het Gewilde Westen- buurttelevisie
Elke maand verzorgen wij een uitzending van minimaal een half uur, uitgezonden op Salto via de kabel en via internet. Je kunt ook in het video-archief opzoeken wat er in het verleden gefilmd is.