In de Bellamybuurt, naast de VondelHelmersbuurt, is nog geen stadsdorp, maar is er wel een zeer actieve organisatie: Het Gewilde Westen. De Bellamy Buurtkamer is een plek van en voor de buurtbewoners. Je kunt er twee keer in de week mee-eten. In het Buurtmuseum kun je artefacten uit de buurt bewonderen en kom je meer te weten over de sociale geschiedenis van de buurt


Bellamy BuurtKamer
De Bellamy Buurtkamer is een gezellige plek, met altijd warme koffie op een warme bank. Hier mag iedereen zich thuis voelen, gastheer of gast zijn. Hier komt de buurt thuis. De buurtkamer kunnen inrichten zoals de buurt dat graag wil zien.
Zo zijn er minimaal twee keer per week eetmomenten waarbij iedereen in de buurt mag aanschuiven. Maar er gebeurt nog veel meer zoals een maandelijkse digitafel. Alle activiteiten vind je op de activiteitenkalender

Wat gebeurt er in het Buurtmuseum?
Het Buurtmuseum kun je elke woensdagmiddag bezoeken en heeft een kerncollectie en een nog immer groeiend depot aan artefacten die gaan over de Bellamybuurt. Niet alleen bodemvondsten maar ook getuigen van een bewogen sociale geschiedenis van de buurt. Ook de tv-uitzendingen van Het Gewilde Westen is een waardevolle bijdrager aan het vastleggen van de sociale en visuele geschiedenis van stadsdeel-west.

Het Bellamy Buurtmuseum maakt deel uit van Museum om de Hoek, een soort koepelorganisatie van Kleine Musea in Amsterdam. Daarmee doen ze mee aan een wisseltentoonstelling "Samen meer Mokum". Die vind je als onderdeel van Collecting the City van het AmsterdamMuseum, in het Hermitage-pand aan de Amstel: H'Art. Voor begin 2024 doet Bellamy Buurtmuseum mee onder de thema's Vermaak & Vrijtijdsbesteding in Oud-West.

Het Gewilde Westen-buurttelevisie
Elke maand verzorgen ze een uitzending van minimaal een half uur, uitgezonden op Salto via de kabel en via internet. Je kunt ook in het video-archief opzoeken wat er in het verleden gefilmd is.

Gewilde Westen | Buurtkamer | Bellamy Buurtmuseum | Bellamystraat 376-378