Ons stukje straat in de Helmersbuurt heeft de laatste jaren heel wat nieuwe bewoners ontvangen en er ook verschillende uitgezwaaid. Als eigenaar van een appartement aan het Bosboom Toussaintplein (sinds 1999), was ik in het begin redelijk bekend met mijn buren, die toen al sinds jaar en dag in onze straat woonden. Maar beetje bij beetje vertrokken veel families en kwamen er tijdelijker bewoners voor terug.

In coronatijd bleek het geliefde pleintje in onze straat de ideale plek om eindelijk weer eens een gesprekje aan te knopen met buurtgenoten. We hadden opeens genoeg tijd en grote behoefte aan contact. Maar zodra het leven na de lockdowns weer zijn gangetje ging, verdwenen deze gesprekjes en maakten ze plaats voor de o zo bekende korte knikjes in het voorbijgaan.

Wij, mijn man en ik, besloten daarom om onze directe buren (de twee panden links en twee panden rechts van ons) voor een borrel uit te nodigen. Ik begon met een buren-app, waar iedereen zonder probleem aan meedeed. Met een datumprikker konden we al na twee weken samenkomen. Iedereen nam een flesje mee. Hoewel de borrel stond gepland van 19:00 tot 21:00, ging de laatste om 23.00 naar huis..

Onze borrel krijgt in het voorjaar op het dakterras van de bovenburen een vervolg. En de buren-app blijkt een hele fijne toevoeging op ons dagelijks leven. Voor als we bijvoorbeeld een bezorgd pakketje kwijt zijn of als een zieke buurman een honden-uitlaat nodig heeft. Mijn man vond in één van de buurmannen een tennismaatje. Een andere buurman die hier geboren is, blijkt een geweldige bron voor historische kennis en foto’s van onze buurt.
 
Wij, mijn man en ik, besloten om onze directe buren, van de twee panden links en 2 panden rechts van ons, uit te nodigen voor een borrel.
Ik begon met een buren-app waar iedereen zonder probleem aan mee deed, en met een datumprikker konden we al na 2 weken samenkomen.
De borrel was van 19.00-21.00 gepland, iedereen nam een flesje mee, maar om 23.00 ging de laatste naar huis…..
 
Onze borrel wordt vervolgd in het voorjaar bij de bovenburen op het dakterras. Daarbij is de buren-app en hele fijne toevoeging op ons dagelijks leven wanneer we een pakketje kwijt zijn, of een zieke buurman een honden-uitlaat nodig heeft. Mijn man vond in een van de buurmannen een tennis-maatje, en een andere buurman die hier geboren is, bleek een geweldige bron voor historische kennis en foto’s van onze buurt.