In dit deel van de website vind U informatie  op het gebied van zorg. De gemeente is verantwoordelijk voor thuiszorg en verpleging (WMO- Wet maatschappelijke ondersteuning). 

Een overkoepelende werkgroep van alle stadsdorpen houdt ons op de hoogte van deze ontwikkelingen Amsterdam en als stadsdorpen tezamen bepalen we steeds een standpunt ten opzichte van die ontwikkelingen.

Als iemand zorg thuis nodig heeft, meer dan een enkele buur op zich kan nemen, neem dan contact op met de coördinatoren van je binnenbuurt. Is er  nog geen binnenbuurt? Neem dan contact op met stadsdorpvondelhelmers@gmail.com en dan helpen we je verder. 


Hier verzamelen we handige websites over het thema zorg in brede zin. Dus over langer thuis blijven wonen en over zorg aan huis en zo meer.

Wil je een website toevoegen, dan graag via de knop "reageer" hieronder.

www.alleszelf.nl  Enorm overzicht van mogelijkheden om zelf thuis te zorgen dat je een prettige leven hebt, ook als je hulp of diensten zoekt.

www.dementie.nl Veel informatie ook over formele, juridische aspecten.

www.dementie-winkel.nl Goede bron van informatie als iemand in je naaste omgeving aan dementie lijdt.

http://dedagdoormetdementie.nl/  verwijst naar een goed boek met praktische tips met uitleg. 

www.saaraanhuis.nl Saar aan Huis zorgt ervoor dat ouderen de professionele ondersteuning krijgen die zij op dat moment nodig hebben. Daarnaast kan Saar aan Huis de eigen mantelzorgers ontlasten door hun taken (deels) over te nemen.

www.stichtingseniorenstudent.nl  Koppelt een student aan een senior om samen af en toe iets leuks te doen.

https://www.thuiszorgstudent.nl/  Studenten die een medische opleiding volgen, kunnen ingehuurd worden voor enkele uren per dag of incidenteel. Wie een PGB (indicatie en Persoonsgebonden Budget) heeft, kan het daarvan betalen, anders betaal je zelf. 

https://www.mantelzorg.nl/  Landelijke vereniging voor mantelszorgers. Veel informatie over alle onderwerpen die bij mantelszorg komen kijken.