Wie Wat Waar
op het
WG-terrein
 
Het WG-terrein is niet zomaar een terrein. Het is een stadsoase. Maar hoewel het er rustig is, gonst het er achter de deuren van de activiteit. Zóveel is er gaande in deze biotoop, dat je nieuwsgierig wordt naar Wie Wat Waar?
Het WG-terrein bood vroeger plaats aan een ziekenhuis, een instelling waar je tegenwoordig terecht kan voor een CT- of MRI-scan. Daarmee kijk je door de dingen heen.
En - tromgeroffel - hier is dan nu... de WG-Scan.
 
We gaan zien wat er allemaal leeft op ons terrein en nemen daarbij ook kijkjes achter de voordeur waar we verslag van doen. Niet overal en ook niet meteen. Dit is een werk in uitvoering. We hebben er geen haast mee. Af en toe, zoals je op deze plek van de Stadsdorp-site zult zien, komt er iets bij of verandert er wat.
Eén ding is zeker: net als de stad zelf zal dit project nooit klaar zijn. Maar we zijn begonnen. Onder iedere titel zit een link. 

*

Corona Extra

We hadden het droogste voorjaar ooit gemeten. Dat geldt helaas ook voor de gescande culturele instellingen in de WG-oase. Zij smachten naar donaties. Hoe dat moet?

Zie WG Kunst (WG-Scan 6) en Het Amsterdams Theaterhuis (WG-Scan 10).

Dank!


*

Scan Nr.1
Romeny Restaureert

Joost Overhoff
 

Wie meer wil weten kunnen we nog even bezighouden met info die er al is.
 
 
 
 
 
 


Cultuur / Diversen
 

PUNT WG - Exposities
Ingang: WG Plein t/o nr. 80

Punt WG is een projectruimte en podium voor de kunsten van verschillende disciplines met een vitaal programma van tentoonstellingen, performances, concerten, lezingen en discussies. In de kleine ruimte met openslaande deuren is bij tijd en wijle een aardig programma te zien.

www.puntwg.nl

 

LAB 111 – Bioscoop
Arie Biemondstraat 111

Korting met Stadspas of 65+pas (bioscoopkaartjes alleen pinnen).
Vanwege de trappen in het pand is LAB111 moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen lift. Aan de toegankelijkheid wordt gewerkt.

www.lab111.nl

 

GREYVIBES
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54

Cursusaanbod : THEATER - ZANG - DANS VOOR 55+ in het Amsterdams Theaterhuis of WG Studio

www.greyvibes.nl


DE THEATERKAMER
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54

Theatercursussen voor volwassenen
‘Leuke én uitdagende theatercursussen zoals Improvisatie, Teksttoneel, Cabaret, Fysiek Acteren, De Vloer Op. Voor beginners en gevorderde spelers.’

www.detheaterkamer.nl